Паломницька поїздка до святинь Києва

KBFJNgl7sfU19 березня, керівником Паломницького відділу парафії Батенко Іриною Михайлівною, була організована паломницька поїздка по монастирях і храмах столиці.
Відвідавши Свято-Троїцький Іонінський монастир паломники взяли участь у Божественній літургії. Служба Божа, яку звершили братія обителі, своєю красотою милозвучності вразила вірян приходських храмів. Відчуття присутності “чи на землі, чи на Небі” (як колись Володимирових посланців у Константинополі) не полишало протягом усього Богослужіння. Після Причастя паломники помолилися біля мощів преподобного Іони Київського.
Далі традиційне відвідання “колиски чернецтва на Русі” ─ Святої Успенської Печерської2moy_tb2Uu4 Лаври, де наші прочани вшанували святих преподобних отців, що в Ближніх і Дальніх Печерах.
unnamed-2Цей раз не обійшлося без пригод ─ загубили одну паломницю, хорошу і світлу бабуcю N. Після півгодинних пошуків знайшли пропажу, яка чекала нас під стінами Лаври. За час її молитовного стояння прохожі подали її, навіть, декілька гривень. Посміялись з пригоди, але бабусю далі пильнували.12202344_833064873459134_962086182_n_1
Паломництво продовжилось у храм Покрова Пресвятої Богородиці на Позняках. У цьому храмі перебували чудотворні мироточиві ікони Спасителя і Богоматері, які туди привезли з кіровського храму, що на Вінниччині.KWHVvRom9zQ
Паломництво завершилось відвіданням Свято-Покровського Голосіївського чоловічого монастиря. sdHDkNQHSkcПомолившись у головному храмі монастиря та відвідавши кладовище обителі, вірні спустились у цокольне приміщення церкви ─ усипальницю монахині Аліпії, де священик відправив заупокійну молитву за спочилих родичів вірян.
Далі трапеза, подяка організаторам та прощання до наступної зустрічі!
Прес-служба Михайлівського храму

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *